+31 (0) 53 30 33 600

Jeroen werkt bij OVSoftware

Mijn naam is Jeroen Elschot. Sinds twee jaar ben ik bij OVSoftware als IT-professional werkzaam. In deze periode van afwisselende werkzaamheden ben ik op verschillende projecten ingezet. Twee projecten waren in het geografische domein, hier heb ik gewerkt met verschillende kaartlagen en met applicaties die gebruik maken van diverse kaartdata.

Bij het Kadaster heb ik mij binnen het PDOK (Publieke Data Op Kaart) team vooral bezig gehouden met de applicaties die moeten zorgen voor de verschillende kaartlagen. Deze kaartlagen werden opgebouwd met data die door verschillende organisaties wordt aangeleverd. Aanleverende partijen waren andere overheidsorganen (gemeenten, provincies etc.), maar ook verenigingen en organisaties die relevante data verzamelen/beheren die op kaarten gevisualiseerd kan worden. Een voorbeeld hiervan is de data die omtrent vogelstanden wordt verzameld.

Daar al deze organisaties data op verschillende manieren en formaten aanleveren, was het complex deze data te controleren en correct te verwerken. Er was dan ook een brede kennis vereist van GEO formaten en conversies om te zorgen dat gegevens op één kaart getoond konden worden.

Naast het tonen op de kaart, zorgde het PDOK team binnen het Kadaster er ook voor dat de data in gestandaardiseerde formaten beschikbaar wordt gemaakt voor afnemers. De gebruikte formaten waren o.a.: WFS, WMS en WMTS.

Deze data wordt ook gecombineerd om nieuwe datasets te creëren. Zo is er een Drone kaart die toont waar je wel en niet mag vliegen met drones. Deze kaart bestaat uit meerdere gecombineerde GEO datasets zoals overzichten van:  vliegvelden, parachute springplaatsen, militaire basissen en ziekenhuizen met een helikopter landplaats. Op basis van richtlijnen worden er berekeningen uitgevoerd om te bepalen waar er wel en niet gevlogen mag worden en wordt dit op een kaart gevisualiseerd (zie onderstaande afbeelding).

Een van de afnemers van PDOK is Simacan, het bedrijf waar ik ook een GEO opdracht heb gedaan. Bij PDOK wordt ook de “Weggeg” dataset beheerd. Deze dataset bevat alle wegen van Nederland, het aantal rijstroken en de maximumsnelheden. Mijn opdracht bestond uit het verwerken van deze data in een app op een mobile device, zonder van een kaart gebruik te maken, en toch de route gegevens te kunnen inzien.

Er werd gebruik gemaakt van de gps sensor in een smartphone, zodat vastgesteld kon worden waar je bent en welke richting je op gaat. Door deze gegevens te combineren met de juiste datasets weet je welke verandering van rijstroken je tegemoet gaat en wat je huidige en toekomstige maximumsnelheid zal zijn. Deze werd dan in de door mij ontwikkelde app in lijstvorm getoond.

Ik heb veel Geo kennis opgebouwd binnen deze projecten en het gaf mij een interessante inkijk in hoe Nederland is opgebouwd en hoe beschikbare GEO data kan worden toegepast.

Momenteel werk ik aan een project bij een reisorganisatie voor het internationaliseren van een Content Management Systeem met data over enorm veel vakantiebestemmingen.

Contact

Wil je meer informatie over OVSoftware?
Neem dan contact op.

Werken bij OVSoftware

Wil je meer weten over onze bedrijfscultuur en vacatures?
Bekijk dan onze werken bij pagina

Branches

Wil je meer weten over de branches waarbinnen OVSoftware actief is?
Bekijk de branches.

Referenties & Projecten

Lees hier klantreferenties en door OVSoftware begeleide lopende en afgeronde projecten waar wij trots op zijn.

Over ons

OVSoftware is één van de eerste softwarebedrijven van Nederland.
Lees meer over ons.

Volg ons op