+31 (0) 53 30 33 600       

Hans Beuze – Ik mag al bijna 30 jaar doen wat ik leuk vind

Als generalist eerste klas past Hans Beuze zijn jarenlange kennis en ervaring op het gebied van techniek en processen toe bij klanten in diverse marktsegmenten. Hij werkt hun businessvragen uit in werkende softwareoplossingen. Zijn uitgangspunt hierbij: lange termijn relaties gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen. Je kunt hem inzetten op elke klus omdat het volgens hem nooit sec gaat om de techniek, maar om de manier waarop je deze inzet. Een gesprek met Hans Beuze, al bijna 30 jaar in verschillende functies werkzaam bij OVSoftware.

Vaste meubilair

“Ik hoor inderdaad eigenlijk wel een beetje bij het meubilair van OVSoftware, alhoewel ik bijna nooit op kantoor te vinden ben omdat ik het meest van de tijd bij klanten zit. Sommige medewerkers van klanten ken ik al langer dan mijn collega’s van OVSoftware en het komt zelfs voor dat ik als externe kracht langer voor een bedrijf werkzaam ben dan de eigen medewerkers. Op zich hou ik best van verandering, maar alles met mate. En waarom zou ik ergens anders gaan werken als ik hier binnen mijn interesses telkens weer iets nieuws mag doen? Nieuwe uitdagingen, nieuwe technieken, nieuwe klanten, nieuwe collega’s – het is nooit saai. De laatste tijd hou ik mij steeds meer bezig met de begeleiding van nieuwe, jonge mensen en ook dat geeft weer een extra dimensie aan mijn werk. En dan maakt het mij echt niet uit welke functie of titel ik op mijn visitekaartje hebt staan.

Nuchter, direct en betrokken

OVSoftware is een familiebedrijf uit het oosten van het land met een nuchtere en directe mentaliteit die perfect bij mij past. Een goede relatie opbouwen is bij dit bedrijf belangrijker dan snel scoren en we voelen ons persoonlijk verantwoordelijk om projecten bij klanten zo succesvol uit te voeren dat ze als vanzelfsprekend weer bij ons aankloppen voor een vervolgopdracht. Ik was onlangs thuis voor een project aan het werk toen ik toevallig een ticket voorbij zag komen van een klant met een urgente vraag over een systeem dat net live was gegaan. Zonder er verder bij na te denken sprong ik in de auto en dacht er tijdens de rit alvast over na wat het zou kunnen zijn. Bij de klant aangekomen, geef ik aan dat ik denk dat het een bepaalde knop is. Klant vraagt “durf je dat”, ik zeg “ja”, druk de knop en het probleem is verholpen. Zo dus. Wij nemen alleen mensen aan die de beste opleidingen op hun vakgebied hebben gevolgd, maar bij ons leren ze hoe je deze kennis met hoge mate van verantwoordelijkheid en betrokkenheid succesvol voor de klant in kunt zetten.

Huidig project

Op dit moment werk ik aan projecten bij de Belastingdienst in Apeldoorn, omdat ik wel eens in de keuken wilde kijken van een grote organisatie om te zien hoe de processen daar lopen. Van het uitwerken van de specificaties tot het moment dat de programmatuur in productie wordt genomen. Het is een heel leuk team, goede mensen om mee samen te werken en de techniek die wordt gebruikt is interessant. Maar wat het werken hier vooral boeiend maakt, is de enorme hoeveelheid data waar je mee te maken hebt en de (internationale) verplichtingen en wet- en regelgeving waar deze opdrachtgever  aan moet voldoen. Het geeft echt voldoening als je zichtbaar kunt bijdragen aan oplossingen waarmee de Belastingdienst netjes volgens alle regeltjes productie kan draaien.  

Ideale volgende project

Zodra ik hier klaar ben, heb ik al een andere klant op het oog waar ik heel graag aan de slag zou willen. Niet zozeer om nieuwe software te ontwikkelen, maar om samen met het team van de klant een software-ontwikkelstraat op te zetten. Op die manier kan ik bezig blijven met techniek, maar tegelijkertijd nadenken over de proceskant. Bij een uitvraag voor extern ICT-personeel willen opdrachtgevers weten hoe vaak we al met een bepaalde techniek of ontwikkelmethode hebben gewerkt, omdat dit blijkbaar de zekerheid geeft die ze zoeken. Maar met de juiste mentaliteit en achtergrond kun je ook een specifieke techniek de je nog nooit hebt gebruikt succesvol toepassen in de praktijk.

 

Ben jij ook toe aan een leuke afwisselende baan? Kijk dan eens op onze vacature pagina!

Contact

Wil je meer informatie over OVSoftware?
Neem dan contact op.

Werken bij OVSoftware

Wil je meer weten over onze bedrijfscultuur en vacatures?
Bekijk dan onze werken bij pagina

Branches

Wil je meer weten over de branches waarbinnen OVSoftware actief is?
Bekijk de branches.

Referenties & Projecten

Lees hier klantreferenties en door OVSoftware begeleide lopende en afgeronde projecten waar wij trots op zijn.

Over ons

OVSoftware is één van de eerste softwarebedrijven van Nederland.
Lees meer over ons.

Volg ons op

Chat openen