+31 (0) 53 30 33 600       
Thuiswerken Josephine

Het thuiswerken van Josephine Rutten

Hoe is het werk voor jou nu je thuis moet werken?

Het gaat erg goed. Ik keek best wel tegen thuiswerken op, omdat ik normaal altijd graag op het kantoor zit en thuiswerken zoveel mogelijk vermijd. Het went erg snel. Ik ben een maand geleden begonnen bij een opdracht bij de ICTU. De eerste dag mochten we nog naar het kantoor komen, daarna hebben we alles via Microsoft Teams gedaan. Bij ICTU werkt iedereen thuis en het is erg goed geregeld

Mijn thuiswerk plek is nog een beetje geknutseld. Ik heb mijn laptop op een grote stapel boeken geplaatst. Misschien dat ik er later nog een scherm naast zet.

Hoe houd je goed contact met je collega’s?

Met de collega’s bij de klant heb ik elke dag een standup en houden we ook alle andere scrum rituelen aan. Ook voor vragen bellen we via Teams en soms werken we ook samen door een scherm te delen. Het werkt allemaal erg goed. We hebben afgelopen vrijdag nog een lunch gedaan via teams. Ik had nog niet alle teamleden ontmoet door onze vreemde start. Het was leuk om ze zo te ontmoeten.

Met de collega’s van OVSoftware is er veel contact over whatsapp en we hebben ook de afgelopen maandmeeting via Zoom gedaan. Dat gaat ook allemaal goed.

Hoe worden de meetings/vergaderingen gehouden en werkt dit ook goed?

Alle meetings gaan via microsoft teams. We hebben erg weinig problemen. Een collega had last van buren die druk hun huis aan het verbouwen waren, maar gelukkig was dat maar voor een dagje. Soms hapert de wifi een beetje, maar eigenlijk zijn alle meetings tot nu toe erg goed gegaan.

Hoe structureer jij je werkdag goed nu iedereen thuis is?

Ik probeer zoveel mogelijk mijn normale uren vast te houden tijdens het thuiswerken. Dat werkt tot nu toe erg goed. Mijn partner en onze huisgenoot werken allebei aan hun afstudeerthesis. We werken altijd aan de eettafel en dit werkt erg prettig. Ik vind het fijn om rond andere mensen te werken. Alleen als ik veel meetings heb, werk ik ergens anders om ze minder te storen. Ik probeer ook korte pauzes tussendoor te nemen, maar dat is wel nog een uitdaging. Je zit toch vaak te lang, terwijl ik op het kantoor eerder een kopje thee zou halen of met collega’s zou praten.

Wat zijn de voor en nadelen voor jou in je werk/privé?

Het is een voordeel dat er nu veel tijd is en dat er ook wel veel druk wegvalt door het thuiswerken. Ik plan mijn weekend graag vol en het is wel fijn om nu meer de tijd voor alles te nemen. Ik ben meer aan het koken en het bakken. We proberen elke weekend iets leuks te verzinnen, van uitgebreid brunch tot het vieren van de verjaardag van onze kat. Dat zorgt er wel voor dat de weken iets minder op elkaar beginnen te lijken.

We hebben een tijdelijke huisgenoot. Een vriend van ons woont in zijn eentje op kamers en was de quarantaine al goed zat. We hebben de ruimte dus hij woont nu tijdelijk bij ons tot de situatie weer wat normaler is. Dat is erg gezellig.

Het grootste nadeel vind ik het persoonlijke contact missen. Ik vind het jammer dat ik mijn familie niet kan bezoeken. Gelukkige hebben we whatsapp groepen waar er over heel veel koetjes en kalfjes wordt gepraat. Mijn oma is gelukkig ook erg high tech, dus ook met haar kan ik videobellen, whatsappen en wordfeuden. Met vrienden praten we via discord en spelen we spyfall (https://spyfall.adrianocola.com/), Minecraft en andere spelletjes online.

Ook alle plannen die wegvallen zijn jammer. Vrienden hadden een bruiloft die niet door kan gaan en dat is natuurlijk erg vervelend, zeker voor het bruidspaar. Ik keek ook erg naar de odyssey hackathon, maar deze is ook uitgesteld naar september. Ik kijk er erg naar uit als al deze evenementen echt kunnen gebeuren.

Contact

Wil je meer informatie over OVSoftware?
Neem dan contact op.

Werken bij OVSoftware

Wil je meer weten over onze bedrijfscultuur en vacatures?
Bekijk dan onze werken bij pagina

Branches

Wil je meer weten over de branches waarbinnen OVSoftware actief is?
Bekijk de branches.

Referenties & Projecten

Lees hier klantreferenties en door OVSoftware begeleide lopende en afgeronde projecten waar wij trots op zijn.

Over ons

OVSoftware is één van de eerste softwarebedrijven van Nederland.
Lees meer over ons.

Volg ons op

Chat openen