+31 (0) 53 30 33 600
Fong Mok thuiswerken

Het thuiswerken van Fong Mok

Hoe is het werk voor jou nu je thuis moet werken?
Het was in het begin nogal even wennen om ook op de andere dagen dan op de vrijdag thuis te werken. Soms had ik niet door welke dag het precies was, omdat de dagelijkse prive/werk activiteiten beetje gelijk waren (werk en klussen voornamelijk). Ondertussen zijn we van Almelo naar onze nieuwe woning in Apeldoorn verhuisd. Veel meubels waren besteld, maar door de huidige situatie zijn veel levering vertraagd. In de eerste paar weken moest ik genoegen nemen met een laptop aan de bartafel in de keuken. Dat was niet de meeste comfortabele werkplek, maar ik kon mijn werk gelukkig uitvoeren. Tevens waren mijn buren nog flink aan het klussen en hadden we regelmatig last van het geboor en gezaag. Full-time thuiswerken was op dat moment niet echt goed getimed. Gelukkig kwamen mijn kantoormeubels na een paar weken eindelijk binnen. Ik werk nu op een ultra wide screen monitor en sta-tafel. Dit werkt toch wat comfortabeler dan aan de bartafel en op een barstoeltje.

Hoe houd je goed contact met je collega’s?
Na de scrummeetings blijven de meeste collega’s in de videocall even ‘hangen’ om  bij te praten. We hebben binnen Teams ook eigen teamgroep gemaakt en af en toe tussen de dag door starten we een group call om weer bij te kletsen. Doordat iedereen nu vaker video belt, voelt het nu wel gewoonlijker aan.

Hoe worden de meetings/vergaderingen gehouden en werkt dit ook goed?
Bij CCV gingen alle meetings/vergaderingen eerst via Zoom, omdat we nog geen officiële communicatiemiddel hadden. Zoom in combinatie met een VPN verbinding werkte matig en ik had destijds veel last van haperingen. Om deze haperingen te voorkomen bij de videocall, verbrak ik altijd eerst de VPN verbinding. Gelukkig koos CCV na een paar weken voor Microsoft Teams. De verbinding is tegenwoordig zeer stabiel en iedereen is goed verstaanbaar. Ook het delen van schermen werkt prima. Wel hoor ik af en toe geklaag en commentaar dat de tekst op mijn gedeelde scherm niet te lezen is door de hoge resolutie (^_^)”.

Hoe structureer jij je werkdag goed nu iedereen thuis is?
Ik probeer mijn normale werkuren vast te houden, maar ik heb gemerkt dat het best lastig is.  Af en toe hoor ik nog wat geboor en gezaag van de buren. Dan neem ik af en toe ook even een pauze om even bij te klussen. Ik heb gemerkt dat ik in de afgelopen periode meer korte pauzes neem dan voorheen. Ook omdat we nu beide thuiswerken, ontbijten en lunchen we veel uitgebreider dan normaal. De dag gaat hierdoor heel snel voorbij.

Wat zijn de voor en nadelen voor jou in je werk/privé?
Een groot voordeel is dat het mij per dag 2 uren reistijd scheelt. Ik heb veel meer tijd over voor andere dingen zoals klussen en uitgebreid lunchen. Tevens heb ik gemerkt dat ik onbewust meer huishouden doe dan voorheen. Het klinkt misschien vreemd, maar we krijgen nu iets vaker bezoek van vrienden/familie dan normaal (wat natuurlijk niet de bedoeling is). Dit heeft waarschijnlijk ook te maken omdat veel vrienden en familieleden van ons in de horeca en zorg werken.

Ik begin het kantoor nu wel een beetje te missen. Ook vind ik het jammer dat we niet zomaar naar een restaurant kunnen gaan. Voorheen gingen we vaak gezamenlijk met vrienden naar een restaurant. Een andere groot nadeel is dat onze housewarming party weer opnieuw naar achteren hebben verschoven. Het staat nu gepland op 1 juli, maar ik betwijfel of dat weer wordt uitgesteld.

Contact

Wil je meer informatie over OVSoftware?
Neem dan contact op.

Werken bij OVSoftware

Wil je meer weten over onze bedrijfscultuur en vacatures?
Bekijk dan onze werken bij pagina

Branches

Wil je meer weten over de branches waarbinnen OVSoftware actief is?
Bekijk de branches.

Referenties & Projecten

Lees hier klantreferenties en door OVSoftware begeleide lopende en afgeronde projecten waar wij trots op zijn.

Over ons

OVSoftware is één van de eerste softwarebedrijven van Nederland.
Lees meer over ons.

Volg ons op