Frontend Developer

Frontend Developer Love, VueJS conferenties Amsterdam

Op 13, 14 en 15 februari vonden de Frontend Developer Love en VueJS conferenties plaats in Amsterdam. Een driedaagse conferentie waarbij verschillende sprekers hun verhaal vertellen over de nieuwste trends en ontwikkelingen binnen Front-End en JavaScript. Developer Ceryl was aanwezig bij deze conferentie en deelt de ervaringen die hij heeft opgedaan! De dagen bestonden uit verschillende sprekers en experts die vertelden hoe en welke technieken te gebruiken zijn binnen FrontEnd en JavaScript. De diversiteit, toekomst en het gebruik ervan stonden hierbij centraal.

The future of JavaScript Bundlers
Johannes Ewald vertelde een interessant verhaal over het gebruik van JavaScript Bundlers. Wat kun je ermee, waarom zijn ze nodig en hoe ziet de toekomst van deze Bundlers eruit.

Elegance of Movement with reactive Angular Animations
Elena Gancheva  over het gebruik van Angular animaties binnen applicaties. Er kwam een helder verhaal over wanneer, waarom en hoe men deze animaties kan gebruiken en daarnaast kwamen er mooie voorbeelden uit de praktijk.

New features of Webpack 5
Sean Larkin vertelde over verschillende aspecten van Webpack. Hoe deze features nu te gebruiken zijn ten opzichte van oudere versies en welke mogelijkheden de nieuwe versie van Webpack 5 met zich mee brengt. Webpack is een interessant onderwerp en kan naar mijn mening het leven van een developer gemakkelijker maken.

Rest, GraphQL & gRPCblank
David den Toom
over BFF’s (Back-end to Front-end). De tussenlaag die zorgt dat de data van Front-end naar Back-end wordt verstuurd en andersom. Ik ben zelf altijd erg geïnteresseerd in onderwerpen als Rest en GraphQL. Wat me vooral aansprak was de techniek van GraphQL om data te bevragen van de back-end, waarbij enkel de benodigdheden gevraagd worden. Vanuit de back-end hoef je minder na te denken over welke data verstuurd wordt naar de front-end, maar GraphQL laat de front-end het verder in z’n werk gaan. David lichtte ook de verschillen tussen Rest en GraphQL uit in deze presentatie. Tot slot werd de gRPC uitgelegd, waarbij gebruikt wordt gemaakt van proto-bestanden die een protocol buffer beschrijven als tussenlaag.

Overige sprekers op dit evenement waren:
– Luca Mezzalira & Max Gallo; You don’t know Microfrontends
– Ana Cidre & Sherry List; Angular and Web components
– Gijs Weterings; Transforming your Web Application into PWA, why and how?
– Rick Hanlon; The Fresh Jest of Bel-Air
– Kyle Mathews; What is new with Gatsby.js
– Evan You; What it’s like to be a full time open source maintainer
– John Lindquist; Unlock the Proxy Power (Vue.js)
– Natalia Venditto; Automated Scaffolding with Schematics (Angular)

Net als vorig jaar vond ik de conferentie zeer leerzaam! Door het bijwonen van dit soort conferenties blijf ik op de hoogte van de laatste nieuwtjes en kom ik erachter wat ik wel en niet kan toepassen binnen mijn werkzaamheden! Op deze manier blijf ik me ontwikkelen bij OVSoftware en kan ik steeds efficiënter te werk gaan.

Wil je meer informatie over OVSoftware? Neem dan contact met ons op!