Eric Barten bij OVSoftware

Eric Barten: 15 jaar werkzaam bij OVSoftware

Ik ben Eric Barten en ik werk 15 jaar bij OVSoftware. Voordat ik bij OVSoftware kwam werken heb ik Informatica aan de Universiteit Twente gestudeerd. Nadat ik mijn studie had afgerond ben ik een bedrijfje begonnen met een paar vrienden, maar uiteindelijk ben ik in 2004 bij OVSoftware terecht gekomen door een advertentie in de krant.

Wat heb je bij OVSoftware zoal gedaan?

Toen ik binnen kwam bij OVSoftware heb ik een paar kleine klussen gedaan om het bedrijf, de mensen en de werkwijze een beetje te leren kennen. Het was toendertijd zo dat alle nieuwe mensen eerst op kantoor kwamen om te wennen aan de werkwijze.
Nadat ik ingewerkt was bij OVSoftware ben ik begonnen aan de grotere klussen.  De eerste was bij SPF, spoorwegen pensioen fonds. Bij SPF wilden ze af van hun oude systeem. Ze hadden al een nieuw systeem aangeschaft en hier moesten alle bestaande gegevens ingezet worden. Uiteindelijk heb ik 3 jaar aan dit project gewerkt.

Daarna ben ik naar Duitsland gegaan voor een project bij Wincor. Dit is een bedrijf wat geldautomaten maakt. Geld opnemen kent iedereen wel, maar geld storten, betalingen doen of een webshop bekijken zijn mogelijkheden die ook in sommige landen worden aangeboden. Zelfs gokken is een optie die je bijvoorbeeld in Zuid-Amerika kunt tegenkomen. Dit is binnen Europa verboden en zul je daarom hier ook niet op een geldautomaat vinden. Het leuke bij Wincor was dat je samenwerkte met mensen van over de hele wereld. Zo werden er bijvoorbeeld mensen overgevlogen uit Italië om te helpen aan een project. Dit is dan ook erg goed voor je Engels en ook Duits.

Ook heb ik projecten gedaan bij Rijkswaterstaat. Hier was ik projectleider vanuit, toen nog op ons kantoor, in Oldenzaal en moest ik af en toe naar de klant voor overleg of opleveringen.
Voor de Belastingdienst heb ik software ontwikkeld voor een nieuw project.

Hierna kwam Thales in beeld. Dit is tevens ook het huidige project waar ik aan werk.
Hier ben ik bezig met het ontwikkelen van software door middel van een scrum team. Thales bouwt onder andere radars en koppelt dat aan hardware van andere leveranciers. In mijn project wordt de software gemaakt voor zo’n koppeling.
Tussen alle projecten door heb ik af en toe nog kleine projecten opgepakt.

En wat is je ervaring met werken bij OVSoftware?

In het begin voelde OVSoftware als een grote familie. In 2004 waren zij met 30 man en dus kende je ook iedereen. Omdat ik een tijdje bij OVSoftware binnen heb gezeten kon je aan iedereen vragen stellen en waren ze ook allemaal bereid om de vragen te beantwoorden. Toen ik eenmaal aan projecten ging werken buiten de deuren van OVSoftware werd dit contact wat minder. Dankzij onder andere maandmeetingen en een mentor bleef het contact echter wel in stand.

Naast mijn functie bij Thales doe ik nog een aantal dingen. Zo doe ik aan support bij projecten waar ik in het verleden heb gewerkt. Ze kunnen mij vragen stellen over de projecten als ze iets niet helemaal begrijpen.

Ook ben ik verantwoordelijk voor Jira. Hier ben ik voornamelijk bezig met dat Jira goed blijft lopen. Daarnaast kunnen mensen aan mij voorleggen wat zij veranderd willen hebben. Ik kijk dan of dit wel of niet mogelijk is. Uiteindelijk doet onze systeembeheerder het dagelijkse beheer.

Bij de kennisgroepen doen ze soms ook externe contacten op om bijvoorbeeld projecten te starten. Zo is er nu een kennisgroep voor kunstmatige intelligentie. Hierin gaan we een project starten om  foto’s automatisch te herkennen.

Na mijn 15 jaar ervaring bij OVSoftware blijf ik het leuk vinden dat er zoveel afwisseling is. Door de verschillende projecten kom je op veel verschillende locaties en zo blijft het werk uitdagend.

Ben jij ook toe aan een leuke afwisselende baan? Kijk dan eens op onze vacature pagina!