blank

Edwin werkt bij OVSoftware

Sinds 1 oktober 2015 werkt Edwin bij OVSoftware als Java developer in Den Haag. Hij vertelt: “Ik ben 45 jaar en hoewel ik 22 jaar IT-ervaring heb (en praktisch alle rollen heb vervuld), heb ik nog niet zoveel ervaring met Java. Mijn streven is om uit te groeien tot een uitstekende Java developer en ik heb het gevoel dat dit bij OVSoftware helemaal goed gaat komen. Hiervoor heb ik 19 jaar bij ING Groep gewerkt aan betaal-, spaar- en pensioensystemen en een jaar bij CGI gewerkt aan het Landelijk Asbest Volgsysteem en mobiele apps voor de weginspecteurs van Rijkswaterstaat ontwikkeld.OVSoftware_DenHaag_lowres-109

Terug naar de kern, software ontwikkelen

Na enkele jaren werkzaam te zijn geweest als ontwerper en informatieanalist, heb ik in 2014 besloten om terug te keren naar de kern: ontwikkelen. Om mijn enigszins belegen cv met PL/I en COBOL af te stemmen op de arbeidsmarkt van nu, heb ik bij de Open Universiteit modules gevolgd in Object Oriented(OO) programmeren met Java en OO-analyseren en -ontwerpen (o.a. met UML en design patterns). Daarnaast heb ik bij CGI een masterclass Java gevolgd, waarin ik de OCA- en OCP-certificaten heb behaald.

Edwin werkt bij OVSoftware nu aan gloednieuwe applicatie

Momenteel werk ik als Java-/WSO2-developer bij de overheid aan een gloednieuwe applicatie waarmee persoonsgegevens tussen ketenpartners (o.a. politie) kunnen worden gedeeld. We werken volgens de SCRUM methodiek, dus we zijn als team verantwoordelijk voor het ontwikkelen en testen van de nieuwe applicatie. Samen met Aniell en Menno (collega’s bij OVSoftware) gebruiken we WSO2-ESB, ebXML, Java 8, Spring, Hibernate, PostgreSQL, Git, Eclipse, Developer Studio, Jenkins en Nexus om de klus te klaren. Behalve WSO2, ebXML en PostgreSQL mochten we zelf de tools kiezen, dus hebben we voor de nieuwste versies van de standaard-frameworks gekozen.

Vrijheid in vormgeven van mijn loopbaan

Ik heb er goed aan gedaan om over te stappen naar OVSoftware want ik heb aardige, enthousiaste en kundige collega’s en ik heb veel vrijheid in het vormgeven van mijn loopbaan. OVSoftware heeft alles goed voor elkaar, zodat ik mij kan richten op wat voor mij belangrijk is: software ontwikkelen!

Edwin’s profiel

OVSoftware_DenHaag_lowres-079Leeftijd: 45 jaar
Functie: Java-/WSO2-ontwikkelaar
Interesses: concurrent programming (multi-threading), functioneel programmeren in Java 8 en Scala, beleggen (programmeer hier zelf ook tools voor), lezen (fictie en non-fictie), film, muziek (vooral klassiek en filmmuziek), fotografie, musea, en lange wandelingen in de natuur (met het Verenigd Koninkrijk als favoriet vakantieland).