De stage van Robbin Huurneman

Mijn naam is Robbin Huurneman, ik ben 19 jaar en ben een derdejaars student aan het Saxion in Enschede. Hier studeer ik Software Engineering op de opleiding hbo-ICT.

 Ik ben bij OVSoftware terecht gekomen doordat ik opzoek was naar een leuk stagebedrijf met een uitdagende opdracht. OVSoftware was hier de prefecte plek voor. Er is veel bruikbare informatie te vinden op hun site. Dit hielp mij met mijn keuze. Ik loop mijn stage vanaf 10 februari 2020 tot 10 juli 2020 bij OVSoftware.

Opdracht van Robbin Huurneman:

De opdracht waar ik aan werk is een robot die eten aan werknemers kan afleveren. Op het moment is de robot niet de slimste robot. Haar navigatie is niet altijd even goed en ze rijdt vaak tegen obstakels zoals tafels en stoelen aan. Ook is het alleen mogelijk dat de robot in de kantine rijdt. Hier hangen namelijk antennes die de robot helpen met haar navigatie.

Aan mij is het de taak om ervoor te zorgen dat de robot door heel OVSoftware kan rijden zonder dat ze overal tegen aan rijdt. Dit betekent dat, als alles klaar is, de robot koffie en snacks kan brengen naar alle werknemers. Zonder dat zij deze zelf op hoeven te halen.

Met alles wat er gaande is in de wereld, moet ik vanuit huis werken. Deze manier van werken is prima te doen. Wel vind ik het jammer dat het zo moet. Bij OVSoftware is het namelijk erg aangenaam en gezellig werken. Bij moeilijkheden kan ik altijd nog terecht bij mijn bedrijfsbegeleider en andere medewerkers. Ook houd ik nog contact met de andere stagairs van OVSoftware.

Tijdens mijn stage hoop ik te leren om beter te worden in het schrijven van software. Ook wil ik mijn kennis verbreden. Dit is dan ook een van de reden dat ik voor deze opdracht heb gekozen. Op deze manier kan ik mij beter oriënteren op wat ik later nu precies wil gaan doen.

Wil jij ook bij OVSoftware stage lopen? Klik dan hier!