+31 (0) 53 30 33 600       

De stage van Jan

Ik ben Jan Vijverberg, 22 jaar oud en momenteel student aan de Haagse Hogeschool. Ik studeer Software Engineer op de opleiding hbo-ICT. Deze richting is vooral gericht op het ontwikkelen van (web) applicaties. De stage bij OVSoftware heeft plaats gevonden van september 2019 tot aan 31 januari 2020. Ik ben bij OVSoftware terecht gekomen door de stage vacatures op de website van OVSoftware. Hier was veel informatie te vinden over de opdrachten die uitgevoerd konden worden waardoor ik een duidelijk beeld kreeg van wat er van mij verwacht werd. 

De opdracht:

De opdracht waar ik aan heb gewerkt is een Native mobiele applicatie. De applicatie is alleen gericht op Android. De applicatie dient als digitale persoonlijke bibliotheek zodat er een makkelijk overzicht is van de boeken die een gebruiker thuis in bezit heeft. In de applicatie heeft elke gebruiker een persoonlijke bibliotheek waarin hij/zij boeken kan opslaan. De boeken kunnen ingelezen worden door middel van het handmatig invoeren van een lijst met ISB-nummers of het gebruik van een barcode scanner. Verder kan de gebruiker vrienden toevoegen en hiermee de persoonlijke bibliotheek inzien. Hierdoor kan de gebruiker inzien of zijn/haar vriend een boek bezit die de gebruiker wilt lenen of cadeau zou willen geven.

De stage: 

Het was heel leerzaam en leuk om stage te lopen bij OVSoftware. De IT-professionals hebben veel kennis en stonden altijd voor mij klaar waar nodig was. Om te ervaren hoe het op locatie bij de opdrachtgever te werk gaat ben ik een dag met mijn stagebegeleider Menno Menninga meegegaan naar het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Stagelopen bij OVSoftware raad ik aan! De stagiair(e) heeft genoeg keuze in opdrachten en kan tijdens deze opdracht onwijs veel kennis opdoen. In het bedrijf zelf bevinden zich meerdere IT-professionals die allemaal verschillen in kennisvakken. Hierdoor kun je overal geholpen worden wanneer dit nodig is. Verder wordt er bij OVSoftware maandelijks een meeting gehouden waarin een casus wordt voorgelegd. Deze casus wordt in groepen uitgewerkt en aan het einde van de dag gepresenteerd. Met deze meeting is het mooi dat ik als student meerdere inzichten kreeg en hierdoor veel geleerd heb. 

Voor deze stage/opdracht heeft Jan een 8 gekregen. Wij van OVSoftware zijn erg trots dat hij dit mooie resultaat heeft behaald!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘Stagelopen bij OVSoftware raad ik aan! De stagiair(e) heeft genoeg keuze in opdrachten en kan tijdens deze opdracht onwijs veel kennis opdoen. In het bedrijf zelf bevinden zich meerdere IT-professionals die allemaal verschillen in kennisvakken. ‘

Contact

Wil je meer informatie over OVSoftware?
Neem dan contact op.

Werken bij OVSoftware

Wil je meer weten over onze bedrijfscultuur en vacatures?
Bekijk dan onze werken bij pagina

Branches

Wil je meer weten over de branches waarbinnen OVSoftware actief is?
Bekijk de branches.

Referenties & Projecten

Lees hier klantreferenties en door OVSoftware begeleide lopende en afgeronde projecten waar wij trots op zijn.

Over ons

OVSoftware is één van de eerste softwarebedrijven van Nederland.
Lees meer over ons.

Volg ons op

Chat openen