OVSoftware conferentie presentatie

Anna werkt bij OVSoftware

Sinds een half jaar werk ik als .NET developer bij OVSoftware in Den Haag. In de praktijk betekende dit dat ik in zes weken tijd met drie nieuwe banen kon beginnen! Eerst bij OVSoftware, en daarna twee keer bij QDelft. Dat was voor mij even omschakelen na 14 jaar bij hetzelfde bedrijf te hebben gewerkt!

ITNa een paar introductieweken bij OVSoftware kwam ik bij QDelft terecht, een bedrijf dat maatwerksoftware maakt voor zowel bedrijven als voor de overheid. Eén van hun klanten is de NVM, de Nederlandse Vereniging van Makelaars. De website Funda waarop huizen worden aangeboden wordt door de NVM beheerd. De huizenmarkt in Groningen en Amsterdam was overspannen geraakt en zij wilden graag als experiment een pilot website starten waarmee mensen online op een woning kunnen bieden. Er was haast bij, want het moest binnen een maand af zijn! En dat is gelukt: de site was op tijd de lucht in, met zelfs een youtube filmpje als reclame. Leuk, zo veel resultaat in zo weinig tijd! Dus… project afgelopen. Afscheid genomen van iedereen: jammer, want ik vind het een leuk bedrijf.
Twee dagen later werd ik gebeld: of ik alsjeblieft weer terug wilde komen naar QDelft? Bij een heel ander project was plotseling iemand weggegaan en of ik die plaats wilde innemen? Ja hoor!

Het tweede project was van een heel andere aard. De opdrachtgever EP-Nuffic is een organisatie die studiebeurzen beheert voor internationale studenten uit de hele wereld die in Nederland willen studeren. Een beursaanvraag van een student gaat langs allerlei soorten nominatie-, selectie- en beoordelingsrondes voordat de beurs uiteindelijk wordt toegekend of afgewezen. Bij iedere soort beursprogramma (een pot met geld) gaat de workflow net weer een beetje anders. Voor het inrichten en beheren van deze flexibele workflows moet een geheel nieuw, web based systeem worden gebouwd.

OVSoftware_DenHaag_lowres-002Na wat opstartproblemen begint het nu allemaal soepel te lopen. De burndownchart ging in het begin te langzaam naar beneden. Nu zijn we zo ver dat de situatie is omgekeerd is: de burndown schiet ‘te’ hard naar beneden. Ook weer eens leuk voor de verandering…

Het gaat goed met QDelft: in de korte tijd dat ik er nu werk zijn er al drie “champagne momenten” geweest om te vieren dat ze een aanbesteding hebben gewonnen. Werk genoeg dus dus de komende tijd!