+31 (0) 53 30 33 600

Blockchain innovation week

Blockchain innovation week

Op 24 en 25 mei 2018 zijn onze afstudeerstagiaires Dion en Hussein naar het ‘blockchain innovation week’ te Den Haag geweest. Dion en Hussein zijn laatste jaar studenten Informatica aan de Haagse hoge school en hebben beiden een afstudeeropdracht bij OVSoftware omtrent blockchain. Lees hieronder hun bevindingen tijdens de blockchain innovation week!

Dag 1 – 24 mei 2018

Bij binnenkomst moesten de digitale tickets gescand worden via je telefoon. Vervolgens kregen we een stempel als bewijs van entree en coupons voor consumpties.

Het leuke is dat het ticket systeem draait op een blockchain, dat werd ons in ieder geval verteld. De gehele bijeenkomst werd gehouden op de 3e etage op de ‘the Hague tech’. Dit is een tech-community die ook de gelegenheid biedt voor bedrijven om ruimtes te huren.

Al snel kwamen we aan bij de sessie “Rchain : Concurrent computation for security & scalability” . Hierin werd door Tim Bansemer en Philipp Strauch het probleem security en scalability voor blockchain uitgebreid uitgelegd met behulp van voorbeelden vanuit de natuur (moleculen, organismen en organen). Ook werd verteld hoe Rchain dit oplost in zijn eigen blockchain, door processen concurrent te draaien, daarin draaien de processen, transacties etc. asynchroon om afzonderlijk van elkaar te functioneren.

Na deze interessante sessie liepen we door naar ‘JL777 space’. Hier werd een workshop georganiseerd door Rchain voor het coderen van Smart contracts in RHOLANG. Iedereen met een laptop en internet verbinding kon meedoen, de workshop ging van start met uitleg over de syntax van RHOLANG en waar ontwikkelaars van Smart contracts in RHOLANG rekening mee moeten houden. Vervolgens gingen we zelf aan de slag met RHOLANG met behulp van een online RHOLANG interpreter (Rchain.cloud). De tutorial is een simpele “Hello world” applicatie die ontwikkelaars een beeld geeft hoe RHOLANG en de syntax daarvan functioneert.

Klik hier voor meer inhoudelijke info over RHOLANG

Dag 2 – 25 mei 2018

De eerste lezing die we hadden bijgewoond ging over EOS Amsterdam, gegeven door Boy Maas. Hij legde uit wat de mogelijkheden van EOS zijn, wat de voor en nadelen ervan zijn en hij vertelde over zijn visie voor zijn bedrijf. Ze willen heel graag de founding block producer worden voor het EOS main-network. Oftewel het officiële EOS blockchain netwerk.

EOS is een decentrale operating systeem waarop ontwikkelaars applicaties kunnen bouwen. Door EOS coins te bezitten, bezit je ook het recht op proceskracht/middelen op de server. Ze hoeven de munten niet uit te geven, alleen bewijzen dat ze in hun bezit zijn om de proceskracht/middelen van de server te kunnen gebruiken.

Het tweede event was een workshop betreft ‘BarterDEX decentralized exchange’ gegeven door Chris ‘Diesmaster’ Maarseveen. Het gaf inzicht in hoe gebruikers zonder een derde partij kunnen handelen in een cryptovaluta, hoe dat op een secure wijze wordt afgehandeld en wat er gebeurd als het fout gaat. Het product werd tentoongesteld met behulp van een live demo.

Het derde event dat wij hebben bijgewoond is ‘How to preserve privacy on a blockchain’  gegeven door de IT team manager van ING Nederland, die de noodzaak van ‘wet signatures’ niet vindt passen in de toekomst en dat ze meer zaken en contracten op een prive wijze via een smart contract willen afhandelen. Hij gaf als voorbeeld het huis dat hij recentelijk had gekocht en dat hij daarvoor een fysieke handtekening via een externe vertrouwde derde partij moest afleggen. Ze maken gebruik van een Zero knowledge range proof syteem in Etherium om de noodzaak van een natte handtekening en een vertrouwde externe derde partij niet meer nodig te maken.

Lees hier meer over Zero knowledge range proof

Contact

Wil je meer informatie over OVSoftware?
Neem dan contact op.

Werken bij OVSoftware

Wil je meer weten over onze bedrijfscultuur en vacatures?
Bekijk dan onze werken bij pagina

Branches

Wil je meer weten over de branches waarbinnen OVSoftware actief is?
Bekijk de branches.

Referenties & Projecten

Lees hier klantreferenties en door OVSoftware begeleide lopende en afgeronde projecten waar wij trots op zijn.

Over ons

OVSoftware is één van de eerste softwarebedrijven van Nederland.
Lees meer over ons.

Volg ons op